Saturday, March 11, 2017

Përfitimet shëndetësore të shalqirit!

Posa të mbërrin vera, pothuajse çdo mbrëmje në tryezën tuaj krahas ushqimeve tjera do të këtë dhe shalqi. Ky frutë është mese i domosdoshëm dhe i pa shmangshëm gjatë verës, deri vonë është menduar që përfitimi i vetëm është pasi përmban 92% vetëm uji, po krahas ujit ky frutë përmban dhe:
·        Lycopene: substancë e cila mund të gjendët dhe ne domate dhe speca. Roli kryesor i kësaj substance është që të mbrojë lëkurën nga dëmet qe i ka shkaktuar dielli, gjithashtu ndihmon dhe në punën e sistemit kardiovaskular dhe në kocka. Një copë shalqi përmban 18,16 mg lycopene
·        Vitaminë C: një copë shalqi do ti plotësoj nevojat e trupit tuaj për 25% me këtë vitaminë për trupin tuaj. Roli i vitaminës C për organizëm është në sistemin imunitar, për dhëmbët dhe përshpejton shërimin e plagëve.
·        Vitaminë A: një fetë shalqi ju siguron 30% të vitaminës A që kërkon organizmi juaj. Kjo vitaminë ngritë sistemin imunitar, ruan shëndetin e syve dhe eshtrave.
·        Kaloritë: një pjesë shalqi ka 40 kalori, ca do të thotë se është një produkt-dietë gjatë verës

·        Uji natyral: shalqiri konsiderohet si burim natyral i ujit, ne vendet ku nuk mund te konsumohet uji.

0 comments:

Post a Comment